Info

Prison Island. Yksi kaikkien – kaikki yhden puolesta.

Prison Island on vankilaympäristöön sijoittuva seikkailu, jossa ratkotaan tiimityöskentelyllä älyä ja ketteryyttä vaativia haasteita.

Prison Island eroaa perinteisestä pakohuone-elämyksestä, sillä pelin tavoitteena ei ole paeta lukitusta huoneesta, vaan kerätä pisteitä aikaa vastaan. Helsingin Prison Islandissa on jopa 28 erilaista vankiselliä haastavien tehtävien kera!

Vankilan pelisäännöt

Katsasta Prison Islandin säännöt valmistautuaksesi tulevaan koitokseen

 • Jaa ryhmäsi 2 - 4 hengen tiimeihin, suosittelemme 3 hengen joukkueita.
 • Saavu paikalle 15 minuuttia ennen seikkailusi alkua. Ilmoita tiimisi vastaanotossa henkilökunnalle.
 • Jokainen tiimi saa oman nimen ja avaimen, joka on avain selleihin.
 • Voitte yrittää selvittää niin monta selliä niin usein kuin haluatte ja ehditte.
 • Sellin ollessa vapaana, oven ulkopuolella palaa vihreä valo.
 • Avaa sellin ovi näyttämällä avainta valon alapuolella. Vihreän valon syttyessä teillä on 5 s aikaa mennä selliin.
 • Kello lähtee käyntiin. Aikaa on 2-5 minuuttia tehtävän suorittamiseen.
 • Punaisen valon vilkkuessa olette epäonnistuneet tehtävässä, poistukaa sellistä. Voitte kuitenkin yrittää uudestaan.
 • Jos vihreä valo syttyy olette ratkaisseet tehtävän ja pisteet tallentuvat avaimeenne.
 • Sellien ovilla näette vaaditut taidot ja kuinka monta pistettä sellistä voi saada.
 • Palauttakaa avain ajan päätyttyä henkilökunnalle ja saatte tiiminne tulokset.
 • Haasteiden ratkaisemisessa ei koskaan käytetä väkivaltaa tai rumaa kieltä.

Tietoa tulijalle

Kenelle sopii?

Prison Island sopii lähes kaiken ikäisille. Suositusikärajamme on 10 vuotta, mutta pienemmätkin pärjäävät pelissä hyvin – tarvittaessa vanhemman ohjauksella.

Mitä mukaan?

Pukeudu rentoihin vaatteisiin ja t-paitaan. Kengiksi sopivat lenkkarit tai vastaavat matalapohjaiset vapaa-ajan kengät. Ilman kenkiä ei saa pelata.

Tavaroiden säilytys

Vaatteet ja muut tavarat säilytetään pelien ajan varustetilan naulakoissa. Arvotavaroita varten on käytettävissä lukollisia säilytyslokeroita.

Ennen peliä

Saavu paikalle 15 min. ennen pelivuorosi alkua. Ennen peliä hoidetaan maksut, peliin ohjeistaminen ja joukkueiden jako.

Monta henkilöä?

Pelin tarkoituksena on ratkaista 2 – 4 henkilön tiimeissä mahdollisimman monta toinen toistaan jännempää, hauskempaa ja haastavampaa tehtävää. Mukaan mahtuu jopa 88 yhtäaikaista seikkailijaa neljän henkilön joukkueissa.

Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset Prison Islandin vankilaseikkailusta.

Onko vankilaseikkalu turvallista?

Seikkailu vankilassa on täysin turvallista, kunhan muistat noudattaa yleistä varovaisuutta ja turvallisuusohjeitamme. Erityisesti hämärissä ja ahtaissa paikoissa kannattaa edetä varoen. Prison Islandissa jokainen seikkailee omalla vastuullaan.

Kysymyksiä

 • Q: Onko Prison Island samanlainen kuin Escape Room tai pakohuone?

  A: Ei ole ja ensimmäinen Prison Island on syntynyt jo kauan ennen pakohuonepelejä. Prison Islandissa on suuri 'vankila-alue', jonka selleissä on erilaisia ja eri teknisiä, taktisia tai fyysisiä taitoja vaativia sellejä (Helsingissä 28). Tehtäviä suoritetaan valitun aikarajan puitteissa keräten niistä mahdollisimman paljon pisteitä. Helsingin Prison Islandissa on 28 erilaista selliä ja samanaikaisesti voi osallistua jopa 20 joukkuetta.
 • Q: Sopiiko Prison Island pienille lapsille?

  A: Suositusikärajamme on 10 vuotta, tämän ikäiset lapset pystyvät suoriutumaan jopa kaikista tehtävistä itsenäisesti. Nuoremmat lapset voivat hyvin osallistua seikkailuun vanhempien kanssa, jolloin ehdotonta ikärajaa ei ole.
 • Q: Sopiiko Prison Island liikuntaesteisille?

  A: Lähes kaikissa tehtävissä tarvitaan jonkin verran fyysisiä taitoja, joten emme suosittele peliä liikuntaesteisille. Pyörätuolilla liikkuminen on sokkeloisessa tilassa hankalaa. Jos kärsit esim. huonosta selästä tai polvista, niin useimmiten tiimin muut jäsenet voivat tehdä selleissä ne tehtävät, joissa tarvitsee ryömiä tai kiipeillä, jolloin voit hyvin osallistua peliin.
 • Q: Pystyn käyttämään vain yhtä kättä, voinko osallistua?

  A: Kyllä, joissain tehtävissä varmasti tarvitset ryhmäsi apua, mutta se ei menoa haittaa.
 • Q: Minulla on migreeni/epilepsia, voinko osallistua peliin?

  A: Mielestämme estettä ei ole, Prison Islandissa ei ole kirkkaita tai vilkkuvia valoja. Jos jokin selleistä tuntuu hankalalta voit aina poistua sellistä heti kun haluat.
 • Q: Kärsin ahtaan paikan kammosta, sopiiko Prison Island minulle?

  A: Suosittelemme kokeilemaan, kannattaa huomioida, että osa selleistä on pieniä ja isossa ryhmässä ahtaita, mutta kaikista selleistä pääsee pois heti jos siltä tuntuu. Osa tehtävistä voi olla melko haasteellisia ahtaan paikan kammosta kärsiville.
 • Q: Sopiiko seikkailu kuulovammaisille?

  A: Noin puolet selleistä on sellaisia, joissa tehtäviä pystyy ratkomaan tiimin kanssa viittomaa hyväksi käyttäen. Suurimmassa osassa sellejä pystyy yksi kuulovammainen osallistumaan muun tiimin kanssa tehtävän suorittamiseen.
 • Q: Voiko Prison Islandiin osallistua kahdestaan?

  A: Kyllä voi. Kaikkia voi yrittää kahdestaankin, mutta täysien pisteiden saaminen kaikissa selleissä ei kahdestaan onnistu.

Saapuminen

Helsingin Prison Island sijaitsee Salmisaaren liikuntakeskuksessa osoitteessa energiakatu 3

Prison Islandiin on helppo tulla niin autolla kuin julkisillakin. Liikuntakeskus sijaitsee kävelyetäisyyden päässä Ruoholahden metroasemalta sekä Porkkalankadun bussipysäkeiltä.

Pysäköinti

Liikuntakeskuksen asiakkaille on tarjolla maksullinen pysäköinti Salmiparkissa, jonne paras ajoyhteys on Energiakadun puolelta.

Salmiparkkiin pääsee myös salmisaarenrannan puolelta (salmisaarenrannan puolelta ei ole ajoyhteyttä liikuntakeskuksen pihaan). Salmiparkissa veloitus arkisin 06.30-15.30 1,5 € / 0,5 h, muina aikoina 0,5 € / 0,5 h. Arki-iltaisin ja viikonloppuisin on käytettävissä myös aidattu ulkoparkkialue liikuntakeskuksen edessä hintaan 0,50€/h, toimii vain korttimaksulla.

Salmisaaren liikuntakeskuksen edestä löytyvät invapaikat, huoltoajoneuvojen paikat sekä n. 10 kpl lyhytaikaista 15 min saattoliikenteen parkkipaikkaa joiden pysäköintiä valvotaan ja sakotetaan.

Muita pysäköintimahdollisuuksia mm. Ruoholahden kauppakeskuksessa ja Salmisaarenrannassa kadunvarsipaikoilla. Viikonloppuisin löytyy ilmaista pysäköintitilaa oikeustalon takana Salmisaarenrannasta, josta matkaa liikuntakeskukseen on n. 200 m.

Vankilan säännöt

Ylös