Info

Prison Island. Yksi kaikkien – kaikki yhden puolesta.

Prison Island on vankilaympäristöön sijoittuva seikkailu jossa ratkotaan tiimityöskentelyllä älyä ja ketteryyttä vaativia haasteita.

 

Vankilan pelisäännöt

Katsasta Prison Islandin säännöt valmistautuaksesi tulevaan koitokseen

 • Jaa ryhmäsi 2 - 4 hengen tiimeihin, suosittelemme 3 hengen joukkueita.
 • Saavu paikalle 15 minuuttia ennen seikkailusi alkua. Ilmoita tiimisi vastaanotossa henkilökunnalle.
 • Jokainen tiimi saa oman nimen ja avaimen, joka on avain selleihin.
 • Voitte yrittää selvittää niin monta selliä niin usein kuin haluatte ja ehditte.
 • Sellin ollessa vapaana, oven ulkopuolella palaa vihreä valo.
 • Avaa sellin ovi näyttämällä avainta valon alapuolella. Punaisen valon syttyessä teillä on 5s aikaa avata ovi.
 • Kello lähtee käyntiin. Aikaa tehtävän suorittamiseen on 2-5 minuuttia.
 • Punaisen valon vilkkuessa olette epäonnistuneet tehtävässä, poistukaa sellistä. Voitte kuitenkin yrittää uudestaan.
 • Jos vihreä valo syttyy olette ratkaisseet tehtävän ja pisteet tallentuvat avaimeenne.
 • Sellien ovilla näette vaaditut taidot ja kuinka monta pistettä sellistä voi saada.
 • Palauttakaa avain ajan päätyttyä henkilökunnalle ja saatte tiiminne tulokset.
 • Haasteiden ratkaisemisessa ei koskaan käytetä väkivaltaa tai rumaa kieltä.

Tietoa tulijalle

Kenelle sopii?

Prison Island sopii lähes kaiken ikäisille. Suositusikärajamme on 10 vuotta, mutta esim. 7-9 -vuotiaat pärjäävät myös pelissä vanhemman ohjauksella. Tehtävät eivät siis ole aikuisillekaan helppoja. 😉

Mitä mukaan?

Pukeudu rentoihin vaatteisiin ja t-paitaan. Kengiksi sopivat lenkkarit tai vastaavat matalapohjaiset vapaa-ajan kengät. Ilman kenkiä ei saa pelata. Osa tehtävistä on hyvinkin liikunnallisia ja pelatessa voi tulla lämmin, joten kevyt vaatetus on sopivin.

Tavaroiden säilytys

Vaatteet ja muut tavarat säilytetään pelien ajan varustetilan naulakoissa. Arvotavaroita varten on käytettävissä lokeroita, jotka toimii 1€ panttikolikolla.

Ennen peliä

Saavu paikalle 15 min. ennen pelivuorosi alkua. Ennen peliä hoidetaan maksut, peliin ohjeistaminen ja joukkueiden jako.

Montako henkilöä?

Pelin tarkoituksena on ratkaista 2 – 4 henkilön tiimeissä mahdollisimman monta toinen toistaan jännempää, hauskempaa ja haastavampaa tehtävää.

Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset Prison Islandin vankilaseikkailusta.

Onko vankilaseikkailu turvallista?

Seikkailu vankilassa on täysin turvallista, kunhan muistat noudattaa yleistä varovaisuutta ja turvallisuusohjeitamme. Erityisesti hämärissä ja ahtaissa paikoissa kannattaa edetä varoen. Prison Islandissa jokainen seikkailee omalla vastuullaan.

Kysymyksiä

 • Q: Onko Prison Island samanlainen kuin Escape Room tai pakohuone?

  A: Ei ole ja ensimmäinen Prison Island on syntynyt jo kauan ennen pakohuonepelejä. Prison Islandissa on suuri 'vankila-alue', jonka selleissä on erilaisia teknisiä, taktisia tai fyysisiä taitoja vaativia sellejä. Tehtäviä suoritetaan valitun aikarajan puitteissa keräten niistä mahdollisimman paljon pisteitä. Osa tehtävistä on fyysisempiä, joten pelatessa voi helposti tulla lämmin. Tampereen Prison Islandissa on 23 erilaista selliä ja samanaikaisesti voi osallistua jopa 17 joukkuetta.
 • Q: Sopiiko Prison Island pienille lapsille?

  A: Suositusikärajamme on 10 vuotta, tämän ikäiset lapset pystyvät suoriutumaan jopa kaikista tehtävistä itsenäisesti. Nuoremmat lapset voivat hyvin osallistua seikkailuun vanhempien kanssa, jolloin ehdotonta ikärajaa ei ole.
 • Q: Sopiiko Prison Island liikuntaesteisille?

  A: Lähes kaikissa tehtävissä tarvitaan jonkin verran fyysisiä taitoja, joten emme suosittele peliä liikuntaesteisille. Pyörätuolilla liikkuminen on sokkeloisessa tilassa hankalaa. Jos kärsit esim. huonosta selästä tai polvista, niin useimmiten tiimin muut jäsenet voivat tehdä selleissä ne tehtävät, joissa tarvitsee ryömiä tai kiipeillä, jolloin voit hyvin osallistua peliin.
 • Q: Pystyn käyttämään vain yhtä kättä, voinko osallistua?

  A: Kyllä, joissain tehtävissä varmasti tarvitset ryhmäsi apua, mutta se ei menoa haittaa.
 • Q: Minulla on migreeni/epilepsia, voinko osallistua peliin?

  A: Mielestämme estettä ei ole, Prison Islandissa ei ole kirkkaita tai vilkkuvia valoja. Jos jokin selleistä tuntuu hankalalta voit aina poistua sellistä heti kun haluat.
 • Q: Kärsin ahtaan paikan kammosta, sopiiko Prison Island minulle?

  A: Suosittelemme kokeilemaan, kannattaa huomioida, että osa selleistä on pieniä ja isossa ryhmässä ahtaita, mutta kaikista selleistä pääsee pois heti jos siltä tuntuu. Osa tehtävistä voi olla melko haasteellisia ahtaan paikan kammosta kärsiville.
 • Q: Sopiiko seikkailu kuulovammaisille?

  A: Noin puolet selleistä on sellaisia, joissa tehtäviä pystyy ratkomaan tiimin kanssa viittomaa hyväksi käyttäen. Suurimmassa osassa sellejä pystyy yksi kuulovammainen osallistumaan muun tiimin kanssa tehtävän suorittamiseen.
 • Q: Voiko Prison Islandiin osallistua kahdestaan?

  A: Kyllä voi. Tampereen 23 sellistä viisi on sellaisia, joista kahden henkilön tiimi ei voi saada täysiä pisteitä, mutta loput 18 ovat kyllä mahdollisia!

Saapuminen

Prison Island Tampere sijaitsee Tullintorin kauppakeskuksessa keskellä kaupunkia osoitteessa: Hammareninkatu 6, 33100 Tampere

Liiketilamme on alimmassa kerroksessa kiipeilyn vieressä. Prison Islandiin on helppo tulla niin autolla kuin julkisillakin.  Autolla kulkevalle helpoimmat parkkipaikat sijaitsevat parkkitaloissa kauppakeskuksen molemmilla puolilla.

Pysäköinti

Keskuksella on lähes 700 pysäköintipaikkaa, joista 500 sijaitsee katetussa pysäköintihallissa.

Pysäköintialueita hallinnoi Finnpark. Lisätietoja pysäköinnistä sekä hinnastot löytyvät osoitteesta www.finnpark.fi. Finnparkin toimisto ja asiakaspalvelu sijaitsee osoitteessa Satakunnankatu 23 A, 3 krs.

P-Tullintorille pääset ajamaan Itsenäisyydenkadulta sekä osoitteista Pinninkatu 46 ja Åkerlundinkatu 10.

Ylös